Szavazás

Hány évesen vállaltad az első gyereket?

Szavazok

A KÖNYV

Te is gyerekkel vagy?
Esetleg ajándékot keresel valakinek,
aki gyerekkel van? 

Jó helyen jársz!

Megjelent egy különleges kötet, benne negyven verssel, amit csak szülők érthetnek. Vagy olyanok, akik közelről láttak már gyereket. Nagyon közelről. 

Mert mi, szülők (vagy gyereket nagyon közelről szemlélők) a sok-sok különbség ellenére mégis hasonlítunk. Hasonló csodákkal, bosszúságokkal, kedves vagy kritizáló megjegyzésekkel találkozunk. Hasonló helyzetek töltenek el büszkeséggel, vagy okoznak dilemmát, szorongást. Egyformán itatjuk fel a meghatottságunk, tanácstalanságunk, vagy éppen örömünk könnyeit.

Rendeld meg a könyvet IDE kattintva, és derítsd ki, Téged melyik vers szólít meg igazán! 


Akik már olvasták, ezt üzenik: 

"Ajándékba vettem valakinek, de bevallom, inkább megtartom, annyira jó." (Dorottya)

 

"Őszinte leszek. Sokszor egyszerre könnyeztem és röhögtem olvasás közben. Miért? Mert igaz minden szava." (Orsolya, Segítség a szülőknek blog)

 

"Én nagymamaként olvastam a könyvet, és olyan jó volt látni, hogy van, ami nem változik. A mostani szülők is ugyanazt élik át, ugyanazzal találkoznak, amivel én 40 évvel ezelőtt..." (Katalin)

 

"A legkisebb gyermekem is már 7 és fél éves, tehát nagyon rég volt már ez a megverselt kórházas-pelenkás-babaételes-orrszívós időszak, mégis sikerült rengeteg vidám-szomorú, de többségében vidám saját élményt (és némi, ezzel kapcsolatos társadalmi kör- és kórképet) felidézni és újra átélni. És perszehogy magamra ismertem, különösen a kamaszos anyáknál meg a "szülőlemeznél"… És így máris értelmet nyert az előszó másik mondata: "Ha a kötetben magadra, vagy valamelyik családtagodra ismersz, az nem csupán a véletlen műve. Czecz Fruzsina, pszichológus és édesanya, valódi szülők valódi élményeit fogalmazta rímbe – köztük a sajátjait is –, a babavárástól egészen a kamaszkorig." Igen, valóban én is benne vagyok ebben a verseskötetben, ahogy mindannyian, akik gyerekkel vagyunk. Köszönet érte!" (Ildikó, Ígyírokén blog)

 

"Végre az apákra is gondol valaki. Köszönöm az összes verset, de főleg az apásakat!" (Kristóf)

 

"Zseniális ez a könyv! Nagyon köszönöm, rég nevettem ennyit! A férjemnek is felolvastam, könnyesre nevettük magunkat." (Eszter)

 

"A kötet tematikája talán második legnépszerűbb a szerelmi költészet után. Az univerzalitása sok embert megihlet, szülőként ugyanis sok hasonló élményben van részünk. És éppen ezért szeretjük ezeket a történteteket. Mert közösséget teremtenek (gondoljunk csak arra, milyen könnyű csevegésbe kezdeni a játszótéren vagy az óvodában), és mert a mi érzéseinket is kiválóan megfogalmazzák. Mert amennyi öröm és boldogság jut a szülői léttel, legalább annyi kételyünk és félelmünk is akad..." (Judit, Egy elképzelt könyv blog)

 

"Megérkezett a rendelt könyv, rögtön beleolvastam. Szakadtam a nevetéstől." (Nóra)

 

"A verseskötet nem kifejezetten az én műfajom. De olykor elcsábulok, ha szimpatikusabb a leírás, így találtam Czecz Fruzsina könyvére is. Anyaság szépségeiről, nehézségeiről szóló versek? Ide vele! El kell olvasnom. Végül Fruzsi maga küldte el nekem dedikálva! A polcom büszkesége lesz, ígérem! Azon kaptam magam, hogy igaz, nem szeretem a verseket, de hol jót nevetgélek, hol csak helyeselni tudok, máskor elmorzsolok egy-egy könnycseppet a verseket olvasva. És végül elfelejtettem bemenni az orvoshoz a váróban ülve, annyira belefeledkeztem." (Adrienn, Re-Ad blog)