Szerepelj az oldalon!

Szívesen megosztanál Te is egy történetet?
Hirdetni szeretnél? 

Folytassuk a közös gondolkodást
e-mailben vagy telefonon!

Elérhetőség: 

Czecz Fruzsina
hello@gyerekkelvagyok.net 
30/525-69-89

Szavazás

Hány évesen vállaltad az első gyereket?

Szavazok

"Mind bekaphatjátok, akik azt hisztitek, hogy a császár a könnyű szülés"

 

Raye Lee megelégelte, hogy "nem rendes szülés"-ként emlegetik a császárt. Saját képeivel illusztrált, vehemens bejegyzést írt a Facebook-ra.

"Ó, császármetszés? Akkor igazából nem is szültél. Biztos jobb volt így, a könnyebbik utat választani."

Ó, igen. A sürgősségi császárom abszolút az én kényelmemet szolgálta. Nagyon jól éreztem magam, amikor már 38 órája vajúdtam, mielőtt a babám szíve megállt odabenn az összehúzódások miatt. Az elején még azt mondták, hogy remekül haladunk, és nem lesz szükség császárra… Aztán pedig szóltak, hogy előkészítenek egy nagy hasi műtétre. Nem volt sokkoló egyáltalán. A császáromnak csak a kényelemhez van köze, nyilván nem ahhoz, hogy meg kellett vele menteni a gyerekem életét. Ó, és maga a műtét is olyan, amiből szuper könnyű a felépülés.

Nem. Ez szarkazmus volt. Ez volt életem legfájdalmasabb élménye. 

Mostmár azokhoz a kőkemény anyákhoz tartozom, akiknek a hegük bizonyítja, hogy kivágták belőlük a babájukat és túlélték (merthogy ebbe bele is halhatsz, csak hogy tudd). Ahhoz, hogy azt a visítozó újszülöttet kihúzzák belőled egy vágáson keresztül, tulajdonképpen félig széttépnek. Szétfeszítik a zsír-, izom-, szervrengeteget, ami mögött el van rejtőzve. Teljesen máshogy képzeltem el a fiam születését, egyáltalán nem volt kellemes élmény.

A hasad izmait minden mozdulathoz használod. Még a leüléshez is. Képzeld el, hogy nem tudod használni őket, mert az orvosok kicsit feldarabolták, úgyhogy hat hétig kell várnod, mire a tested rendeződik. Amikor a nővérke először kért meg, hogy keljek fel az ágyból, belém hasított a szétvágott és összefoltozott test fájdalma, és ráébredtem, milyen ironikus, amikor valaki azt mondja erre, hogy ez a könnyebbik szülés. Mind bekaphatjátok, akik azt hisztitek, hogy a császár a könnyű szülés.

A magam szemében a világ legerősebb női közé tartozom. Sőt, a gyönyörű kisfiam szemében is. És akár mindennap átesnék a császármetszésen, csak hogy láthassam a fiam mosolyát" - írja az édesanya, aki nem számított rá, hogy soraival többezren értenek majd egyet, és osztják meg a bejegyzését. Raye Lee már két császármetszésen van túl. Posztjával nem ijesztgetni akarta az éppen várandós nőket, egyszerűen csak őszinte szeretett volna lenni ebben a fontos témában. 

Forrás: Huffpost és Scarymommy

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!