Gyerekkel vagyok

A reggeli rosszullét jót jelent!

 

Aki várandósan reggeli rosszulléttől, hányingertől vagy hányástól szenved, annál kisebb a vetélés veszélye egy friss amerikai kutatás szerint.

Az amerikai Országos Egészségügyi Intézet (NIH) kutatóinak új elemzése nyújtotta az eddigi legerősebb bizonyítékot a két jelenség összefüggésére - közölte a JAMA Internal Medicine című orvosi szaklap. 

Az első trimeszterben lévő kismamák többségének nehezen indul a reggel... Émelygésre, hányingerre, hányásra panaszkodnak, de a tünetek napközben elmúlnak. A rosszullétek oka ismeretlen, egyes kutatók szerint az a szerepe, hogy óvja a magzatot az ételekben és italokban lévő mérgektől, kórokozóktól.

"Elterjedt, hogy a hányinger egészséges terhességet jelez, ám nem volt elegendő bizonyíték, ami ezt a nézetet alátámasztotta volna. Kutatásunkban értékeltük azokat a tüneteket, amelyek a fogantatástól kezdve jelentkeztek és megerősítettük, hogy a hányinger és a hányás, valamint a vetélés kisebb kockázata összefügg egymással" - magyarázta Stefanie N. Hinkle, a kutatás vezetője. 

A tudósok egy korábbi felmérés adatait elemezték. Ebben azt vizsgálták, hogy napi kis adag aszpirin szedése megakadályozza-e a vetélést olyan nőknél, akik már elvesztettek egy vagy két magzatot.

A tesztben 797 nő adatait elemezték. A várandósság 2. és 8. hete között minden résztvevő feljegyezte, hogy érzett-e reggel hányingert vagy hányt-e, majd az egész terhesség alatt havonta kérdőívet töltöttek ki a tüneteikről.
A kutatásban résztvevők közül 188-an veszítették el a magzatukat.
A terhesség 8. hetéig a résztvevők 57,3%-a számolt be hányingerről, 26,6%-a pedig hányt is. 
A szakemberek azt találták, hogy ezeknél a nőknél 50-75%-kal kisebb volt a vetélés kockázata, mint azoknál, akik se hányingert, se hányást nem tapasztaltak.

forrás: MTI

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!

Szerepelj az oldalon!

Szívesen megosztanál Te is egy történetet?
Hirdetni szeretnél? 

Folytassuk a közös gondolkodást
e-mailben vagy telefonon!

Elérhetőség: 

Czecz Fruzsina
hello@gyerekkelvagyok.net 
30/525-69-89

Szavazás

Hány évesen vállaltad az első gyereket?

Szavazok

Megosztás