Szerepelj az oldalon!

Szívesen megosztanál Te is egy történetet?
Hirdetni szeretnél? 

Folytassuk a közös gondolkodást
e-mailben vagy telefonon!

Elérhetőség: 

Czecz Fruzsina
hello@gyerekkelvagyok.net 
30/525-69-89

Szavazás

Hány évesen vállaltad az első gyereket?

Szavazok

Lázcsillapító csoda a kamrából

 

Lázcsillapító csoda a kamrából

Ennél egyszerűbben és egészségesebben már nem is lehet!

Mindig elámulok nagyanyáink szépségpraktikáin és gyógymódjain. Jólesik elképzelni, ahogy együtt éltek a természettel, mindent tudtak a növények felhasználásáról, az állatok szokásairól, az időjárásról. 

Elcsodálkoztam akkor is, amikor egy furcsa lázcsillapító módszerről olvastam: a krumpli percek alatt leviszi a hőt. "Tölts meg reszelt krumplival egy pár zoknit, húzd a beteg lábára, és hamarosan jobban lesz"- hangzott a tanács. 

Jó ideig eszembe sem jutott. Hál' Istennek keveset betegeskedik a család, ha mégis lerobbanunk, megvannak a bevált természetes és tablettás gyógyszerek.

Aztán a kisfiam hirtelen belázasodott. Éjjel fél 12, kitámolyogtam a konyhába és előkaptam a fincsi epres lázcsillapító szirupot. Elég álmos és bágyadt volt ahhoz, hogy tiltakozás nélkül bevegye. Hátsimogatás, éneklés, visszaalvás. De nem sokáig.
A nehéz, nyűgös éjszakát hasonlóan nehéz és nyűgös nappal követte. A szirupot 6 óránként lehet beadni, közte mesenézéssel, autópálya építéssel, hűtőfürdővel és gyümölcsléivással múlattuk az időt.

Másnap délutánra mindez már nem volt elég. Csökkenni nem akaró lázzal feküdt a kanapén, a következő adag gyógyszerig pedig még 2 órát várnunk kellett.
És ekkor beugrott a krumplis ötlet. Ádám minden (maradék) erejével tiltakozott, lehettem én vicces, komoly, szigorú, barátságos, bármilyen. Neki aztán ne tegyek krumplit a talpára.
"Jó, minden rendben, majd később megpróbáljuk" - mondogattam félhangosan, inkább magamnak, mint neki. 

Este mellém szeretett volna feküdni, megrendelte a dínós mesét és a lábsimogatást. Mindezek után vettem a bátorságot, és újra próbálkoztam a krumplival.
- Nem lereszelve, csak szeletekre vágva.
- Nem csomagoltam zokniba, csak odaszorítottam a kezemmel a talpához. 
De mire a dínós mese végére értem (pár perc!), éreztem, hogy kezd hűlni a kis teste. Már nem olyan a pizsamája, mintha tűz égne alatta. A halántékáról is szépen húzódik vissza a hő. A tenyere sem forró. 

Nem tudom, miért és hogyan működik a krumpli-módszer. De működik. Ráadásul semmivel nem terheli a környezetet és a szervezetet. 

szerző: Czecz Fruzsina 

/A kép illusztráció, forrása: www.feelhealthylife.com/  


Az információ nem helyettesíti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!