Szerepelj az oldalon!

Szívesen megosztanál Te is egy történetet?
Hirdetni szeretnél? 

Folytassuk a közös gondolkodást
e-mailben vagy telefonon!

Elérhetőség: 

Czecz Fruzsina
hello@gyerekkelvagyok.net 
30/525-69-89

Szavazás

Hány évesen vállaltad az első gyereket?

Szavazok

Anyu beszokik az óvodába 3. rész

 

Anyu beszokik az óvodába 3. rész

Anyu az első ovis hét után újra zsebkendőért kapkodott.

De már nem a szeretet és a meghatottság könnyeit törölgette, mint az első napokban. Beteg lett. Ahogy minden második ismerőse, akinek ovis-iskolás gyereke van. Éljen a szeptember! 

Anyu kezdetben csak a kisfiát ápolgatta. Volt min javítani, mert Ádám először belelépett egy darázsba a füvön, mezítláb. Aztán a játszótéren szervezett ovis bulin elrontotta a gyomrát, majd aftával küzdött, később belázasodott, folyt az orra és köhögött. Szerencsére mindegyik hamar elmúlt, de Ádám nyűgössége jócskán legyengítette az egész család immunrendszerét. Szegény szomszédokról ne is beszéljünk! Naponta többször meghallgatták, ahogy orrszívás címen birkózás, sőt, valóságos harc zajlik az első emeleten... 

Felrémlett néhány történet tapasztalt anyukáktól. Mindegyik arról szólt, hogy a gyerek a tanév elején többet volt otthon, mint oviban, és a szülők sokkal tovább betegeskedtek, mint a kicsik. 

Anyu tényleg egyre rosszabbul érezte magát, de az legalább megnyugtatta, hogy a kisfia gyorsan gyógyul. 
Mivel a meseolvasást percenként meg kellett szakítania - hol ásítás, hol köhögés, hol orrfújás miatt, Anyu inkább bekapcsolta a "villanypásztort". Bogyóra, Babócára és Peppa malacra bízta Ádám szórakoztatását. Ez van, néha ilyet is lehet. 

A számítógépnek persze pont ekkor jutott eszébe, hogy frissíteni szeretné magát, röpke másfél óra múlva már el is indult. A körbe-körbe menő, várakozásra intő ikon feltűnően sokáig állt a 72%-nál. Anyu is kb. 72%-osnak érezte magát, ez a szükséges 110%-nál jóval kevesebb volt... 

Délután reménykedve telefonált Apunak, hátha korábban haza tud érni. "Sajnos 6-ig meetingem van" - hangzott a válasz. Oké, akkor 7-ig ki kell tartani. 

Apu már úgy jött haza, hogy kapar a torka, és az otthon talált összes vitaminból bevett egyet. Hú, ez a C vitamin már tavaly lejárt. Nem baj, legalább kiderül, tényleg "elnyújtott hatású"-e, ahogy a reklámban ígérik. 

A szülők este egy-egy bögre forró vízben feloldható gyógyszerrel koccintottak megismerkedésük sokadik évfordulójára. 
"Egészségünkre!" - szó szerint.  

szerző: Czecz Fruzsina (Anyu)

A cikk első része ITT, a második pedig ITT olvasható.  

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!