Szerepelj az oldalon!

Szívesen megosztanál Te is egy történetet?
Hirdetni szeretnél? 

Folytassuk a közös gondolkodást
e-mailben vagy telefonon!

Elérhetőség: 

Czecz Fruzsina
hello@gyerekkelvagyok.net 
30/525-69-89

Szavazás

Hány évesen vállaltad az első gyereket?

Szavazok

Bill Gates 11 aranyszabálya, amit nem tanítanak az iskolában

 

A világ egyik leggazdagabb embere, a Microsoft vezetője előadást tartott középiskolásoknak. 11 olyan tanácsot osztott meg velük, amik nincsenek benne a tankönyvekben, pedig elengedhetetlenek a sikerhez.

1. Az élet nem igazságos – szokj hozzá!

2. A világot nem érdekli az önérzeted. A világ azt várja el tőled, hogy érj el valamit AZELŐTT, hogy önérzeteskedsz. 

3. Nem lesz havi 5 milliós fizetésed közvetlenül a középiskola után. Nem lesz belőled rögtön vezérigazgató-helyettes és nem kapsz céges autót. Azokért keményen meg kell dolgozni. 

4. Úgy gondolod, hogy kemény veled a tanár? Várj, amíg találkozol a főnököddel!

5. A hamburgersütés nem alja munka, és nem ássa alá a méltóságodat. A nagyszüleid idejében ezzel a kifejezéssel illették ezt a munkát: lehetőség.

6. Ha elcseszed, az nem a szüleid hibája! Ne nyafogj, hanem tanulj a hibáidból! 

7. A születésed előtt a szüleid nem voltak "uncsik". Azért váltak ilyenné, mert akörül forog az életük, hogy megkeressék a csekkekre, és úgy általában az életedre valót. Kimossák a ruhádat, és hallgassák az öndicsérő áradozásodat, hogy mennyire jófej srác vagy. Szóval mielőtt nekiugrasz az esőerdőket megmenteni a szüleid generációja okozta káros hatásoktól, előtte megpróbálhatnád kitakarítani a saját szobádat.

8. Az iskolában lehet, hogy elfogadták a győzteseket és a veszteseket is. Az élet azonban nem ilyen. Az iskolában kijavíthatod a rossz jegyeket, és annyi időt kapsz a helyes válasz megtalálására, amennyit akarsz. Ennek azonban SEMMI KÖZE NINCS a valós élethez.

9. Az életet nem iskolai félévekben mérik. Nincs nyári szünet. És nagyon kevés munkáltatót érdekel, hogy te meg akarod találni önmagadat, arra ugyanis ott van a szabadidőd.

10. A TV nem a valós életet mutatja be. A valóságban az embereknek muszáj dolgozni menni, és nem üldögélnek naphosszat egy kávézóban.

11. Légy kedves az uncsi, eminens stréberekhez! Könnyen lehet, hogy az egyikük egyszer a főnököd lesz...

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#1 - VIKTORIA2017.03.08. 06:30

Az Elet sose alszik...