Szerepelj az oldalon!

Szívesen megosztanál Te is egy történetet?
Hirdetni szeretnél? 

Folytassuk a közös gondolkodást
e-mailben vagy telefonon!

Elérhetőség: 

Czecz Fruzsina
hello@gyerekkelvagyok.net 
30/525-69-89

Szavazás

Hány évesen vállaltad az első gyereket?

Szavazok

CogniPlus: fejlesztőszoftver a koncentráció és a memória szolgálatában

 

CogniPlus: fejlesztőszoftver a koncentráció és a memória szolgálatában

A gyermeki elme legnagyobb varázslata, hogy határtalan teljesítménnyel és soha meg nem szűnő kíváncsisággal van megáldva.

Nem számít, hogy egy cserfes-csacsogós, vagy egy "kitesz tíz fiút is" kislány, esetleg egy "a fejét is elhagyná, ha nem lenne odanőve" kisfiú sajátja. Mindegy, hogy vannak-e ráaggatva ilyen- olyan címkék - mint az ADHD, az SNI, az autizmus spektrumzavar, vagy épp a kiemelkedő tehetség. Mindegy, hogy milyen jegyek virítanak az ellenőrzőben, a gyermeki elme csodálatos és jól fejleszthető.

MINDENKIBEN VAN EGY KIS PLUSZ!

Az osztrák Schuchfried cég által kidolgozott CogniPlus számítógépes készségfejlesztő szoftver olyan átfogó, részképességekre kiterjedő, végtelen variabilitású lehetőséget biztosító online fejlesztőrendszer, melynek segítségével a feltárt elakadásokat szórakoztató formában, egyénre szabott módon küzdhetik le a gyerekek. A multimédiás elemekben bővelkedő, számítógépen futtatható feladatok figyelembe veszik a 21. század elvárásait és a gyerekek megemelkedett vizuális ingerküszöbét. Olyan gyakorlatokat biztosítanak számukra, melyek nagy szakmai tapasztalatról árulkodnak, ugyanakkor érdekesek, izgalmasak és játékká formálják a közös tanulást.

MENTÁLIS EDZÉS A COGNIPLUS-SZAL: KIKNEK SZÓL?

A CogniPlus teljesen egyénre és nehézségeire szabható, összetett rendszer, mely a figyelemmel és memóriával küzdő gyermekek - és felnőttek- körében lehetővé teszi a kiterjedt alkalmazást. A szoftver üzemeltetését képzett szakemberek végzik, akik nemcsak magát a programot ismerik részletesen, hanem az érkező gyermekek problémáit is: fejlesztőpedagógusok, gyógypedagógusok, orvosok és más szakemberek, akik jobbá akarják tenni mások életét.

A PROGRAM SEGÍTENI TUD:

iskolai tanulmányai során gyakran nehézségekbe ütköző gyermekeknek abban, hogy egyes diszfunkcióikat felismerjék és megértsék, kezelni tudják. Javul az íráskép, csökken a napi tanulásra fordított idő, ezek következtében pedig megerősödik a gyermek önbizalma, javul a szülő-gyermek kapcsolat.

figyelem- és memóriazavaros gyermekeknek, hogy képesek legyenek fókuszáltabb munkavégzésre, hosszabb feladattartásra és jobb eredményeket elérni. Hatására a gyerekek lelkesebben, magabiztosabban vágnak bele a tanulásba, könnyebben veszik a nehézségeket.

sportoló gyermekeknek, hogy fokozni tudják teljesítményüket.

- az olyan tehetséges gyermekeknek is, akiknek kiemelkedő képességei az iskolai oktatás során nem látszanak, vagy érvényesülnek. A rendszeres mentális edzés segít, hogy a gyerekek megismerjék képességeik erejét és tudatosan használva őket, képesek legyenek sikereket elérni.

memória- vagy figyelemzavaros felnőtteknek, Alzheimer- betegeknek részképességeik javítására vagy fenntartására.

HOGYAN MŰKÖDIK A COGNIPLUS SZOFTVER?

A CogniPlus számítógépes rendszerrel történő edzés sikerei érdekében elsőként a gyermek szüleivel konzultál a szakember. A beszélgetés során felveszik az anamnézist. Fontos, hogy minden esetben ki kell zárni az esetleges szervi és pszichés problémákat, mert ezek fennállása esetén speciális terápiára van szükség.

Bár a program használatának nem feltétele, több olyan szakember is található az országban, aki többféle részképesség feltérképezésére irányuló felméréssel egészíti ki az anamnézist, hogy a feladatok tökéletesen illeszkedjenek a gyermek problémájához és aktuális állapotához. A beépülés eltérő mértékű és tempójú attól függően, hogy heti egy-két, vagy két-három alkalommal tréningezik a gyermek.

A COGNIPLUS EREDMÉNYEI

A sikeres terápiához a gyermek diagnózisától, együttműködési hajlandóságától, lehetőségeitől függően legalább tizenhat alkalomra van szükség. A terápia hatására a korábban már azonosított probléma nem szűnik meg varázsütésre, azonban a gyermek kudarctűrése és teljesítménye egyaránt javul. Azaz kevesebb veszekedés, kevesebb küzdelem, kevesebb sírás és sokkal több siker éri majd őt. Ettől nemcsak a jegyei javulnak, önbizalma is megnő, így könnyebben és lelkesebben veszi az akadályokat.

Boldogabb, teljesebb, mosolygósabb gyerek lesz belőle, olyan, aki el tudja fogadni és szeretni önmagát. Ez a legtöbb, amit gyermekünknek adhatunk.

A CogniPlus már számos helyen elérhető Magyarországon! A fejlesztőhelyek listáját ITT találod. 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!