Szerepelj az oldalon!

Szívesen megosztanál Te is egy történetet?
Hirdetni szeretnél? 

Folytassuk a közös gondolkodást
e-mailben vagy telefonon!

Elérhetőség: 

Czecz Fruzsina
hello@gyerekkelvagyok.net 
30/525-69-89

Szavazás

Hány évesen vállaltad az első gyereket?

Szavazok

Kedves Szülők! Ezeket otthon kell(ene) megtanulniuk a gyerekeknek!

 

Egy portugál iskolában elég egyértelműen megfogalmazták a neveléssel kapcsolatos kéréseket.

Az iskola a gyerekek második otthona, hétköznapokon több időt töltenek a tanáraikkal, mint a családjukkkal... Sokszor a két csapat - a pedagógusok és a szülők - csak egymásra mutogat, hogy kinek meddig terjednek a feladatai, hol végződik az egyik, illetve a másik felelőssége. Egy portugál iskolában plakátra kiragasztva próbálták tisztázni a kérdést: 

"Kedves Szülők! 

Szeretnénk emlékeztetni Önöket, hogy az olyan mágikus szavakat, mint a Jó napot kívánok, kérem, elnézést, köszönöm otthon kellene elsajátítani. 

Szintén a család feladata, hogy őszinteségre, pontosságra, szorgalomra, barátságosságra és tiszteletre nevelje a gyerekeket. 

Otthon érdemes megtanítani, hogy milyen fontos a tisztaság, hogy nem beszélünk teli szájjal, és hogy a szemetet a szemetesbe dobjuk. 

A gyerekeknek otthon kell megszokniuk, hogy rendet tartanak maguk körül, hogy vigyáznak az értékeikre, és semmit nem vesznek el mástól. 

Mi az iskolában nyelvet, matematikát, történelmet, földrajzot, fizikát, kémiát, testevelést oktatunk. Itt csak megerősítenki tudjuk azokat az alapokat, amiket a diákok otthon, a szüleiktől kaptak."

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!