Szerepelj az oldalon!

Szívesen megosztanál Te is egy történetet?
Hirdetni szeretnél? 

Folytassuk a közös gondolkodást
e-mailben vagy telefonon!

Elérhetőség: 

Czecz Fruzsina
hello@gyerekkelvagyok.net 
30/525-69-89

Szavazás

Hány évesen vállaltad az első gyereket?

Szavazok

10 dolog, amitől elbúcsúzhatsz anyaként

 

Nagyot fordul a világ...

1. Unalom. 
Nincs több "Na, ma mit csináljak?" típusú kérdés, mert kis programszerveződnek mindig rengeteg ötlete van. Ne izgulj, egyikből sem maradsz ki! Sőt, valószínűleg abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy rögtön több verziót is ajánl. Csak győzz választani (vagy legalábbis sorrendet felállítani)!

2. Rend. 
Túl egyhangú lenne a sok, élére állított könyv és DVD a nappaliban. Az asztalok és szőnyegek is elhanyagoltnak éreznék magukat, ha nem lenne rajtuk nonstop építőkocka, babaház és vonatpálya. Profi lakberendeződ segít, hogy élet költözzön a lakásba, és színesebbé váljon a tér. A fehér fal különösen gyorsan változtatja a színét...

3. Elegendő alvás.
A sok alvással csak értékes időt vesztesz. Ki tudja, milyen nagy pillanatról maradnál le, ha még plusz két órát aludnál? Ehelyett élvezheted a természet különleges ajándékait, mint például a napfelkeltét. Egészen az elejétől. 

4. Egy egész doboz keksz. Egy egész Túró Rudi. Egy egész tábla csoki. Egy egész pohár joghurt.
Köszönd meg, hogy van, aki vigyáz az alakodra! A fürdőruhaszezonban örülni fogsz neki. Ha az édességeken való osztozáshoz némi járás tanítás, úszás vagy bicikli oktatás is társul, a hatás még tökéletesebb.

5. Csukott fürdőszobaajtó. 
Tudjuk, hogy a pára a fürdőszoba legnagyobb ellensége. Ezért különösen hasznos, ha nyitott ajtónál, elhúzott zuhanyfüggönnyel mosakodsz, hiszen rögtön megoldódik a szellőztetés problémája. Lehetőleg WC-re is nyitott ajtónál menj, így könnyebben megtalál a társalkodó(nő)d. Beszélgetve mégiscsak nagyobb élmény pisilni, és biztosan nem fogsz félni egyedül.

6. Mosásmentes nap. 
Nem a ruha teszi az embert, de az öltözet mégis nagyon sokat elárul. A család ruháinak tisztaságáról és frissességéről naponta van lehetőséged gondoskodni. Ráadásul folyamatosan legyőzheted önmagad. Egyre jobb szintidőket produkálhatsz a "Lakásban való szennyeskutatás" című versenyben. 

7. Forró kávé. Forró tea. Forró leves. 
A túl meleg italok és ételek fogyasztása számos gyomorbetegség forrása lehet. Ettől kímél meg gyermeked, mert szeretné, ha még sokáig jó egészségben játszanál vele. A jeges kávé, az ice tea és a hideg gyümölcsleves is finom dolog, válassz ezek közül! Körülbelül 15 év elteltével szép fokozatosan visszatérhetsz a meleg változatokhoz.

8. Hosszas telefonálás. 
Sok beszédnek sok az alja. Ne ess túlzásba, csak fókuszálj a lényegre! Ki, mikor, hol, mit csinált? A miért már nem érdekes, és tekints el az érzelmek részletezésétől is!

9. A könyvespolc tartalma. 
Modern világban élünk, a jövő (vagy már a jelen?) az e-book-é, okostelefoné. Időpazarlás lenne bekucorodni a kanapé sarkába egy jó könyvvel, és fél napig csak olvasni. Görgesd át a Facebook-ot, és minden szükséges infót elérsz 3 perc alatt. Több meg úgysem jut.

10. Ridikül. 
Kis táska a kispályásoknak való. Az igazán menők olyan táskával (zsákkal? bőrönddel?) járnak, amit Mary Poppins is megirigyelne. Az a minimum, hogy belefér a pelenka, törlőkendő, váltóruha, almalé, babapiskóta, mesekönyv, ceruzakészlet, cumi, három kisautó és/vagy néhány póniló. A pénztárcádnak, telefonodnak, kulcsodnak és egy csomag zsepinek már nem biztos, hogy marad hely. Sminkcucc? Felejtsd el!

Igen, ettől a tíz dologtól (meg még sokszor tíztől) mind elköszönhetsz egy időre... 
De cserébe olyan élményekhez jutsz, amiket hatalmas veszteség lenne kihagyni, ugye? 

szerző: Czecz Fruzsina 


A cikkből idézni a szerző előzetes hozzájárulásával és az eredeti írásra mutató linkkel lehet. Kapcsolat: hello@gyerekkelvagyok.net

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!