Szerepelj az oldalon!

Szívesen megosztanál Te is egy történetet?
Hirdetni szeretnél? 

Folytassuk a közös gondolkodást
e-mailben vagy telefonon!

Elérhetőség: 

Czecz Fruzsina
hello@gyerekkelvagyok.net 
30/525-69-89

Szavazás

Hány évesen vállaltad az első gyereket?

Szavazok

Anyaságom frusztráló pillanatai

 

Vannak kínos esetek, melyeket csak akkor tapasztalsz meg, ha gyerekkel vagy. A gyerek persze lehet kölcsöngyerek is -ők is tudnak ám alakítani -, de a sajátod "műsorára" érzékenyebben reagálsz… Úgy éled meg, hogy az a műsor bizony a nevelésed kudarca. Persze van, amiről a gyerek nem tehet, de a frusztráló pillanatok listáján jóval kevesebbet találunk ilyenekből.

Íme az én toplistám:

1: Amikor a férjem haverja szól, hogy valamivel lecsöpögtettem a pólóm, de amikor lenézek, egyből tudom, hogy a melltartóm és a ruhám az anyatejtől ázott át.

2: Amikor egy bevásárlóközpont ruhaboltjának közepén éhen akar halni a gyerek, és nem tudok hova elvonulni szoptatni. Végső megoldásként bevonulok egy próbafülkébe, de kifelé menet szinte tapintani lehet a sorban állók rosszallását.

3: Amikor az ovisomnak nem tetszik az az egyetlen, utolsó, méretében megfelelő szupinált cipő, amit szeretnék, ha felpróbálna, ezért rongylábú babát játszik a bolt közepén. Nézősereg is gyűlik körénk, mert milyen buli, hogy szakad rólam a víz, miközben emelgetem, és könyörgök neki, hogy álljon már a talpára.

4: Amikor épp kikászálódok a csúszdapark XXL csúszdájának aljából, ahova csakis a gyerek miatt mentem fel, egy ismeretlen szól, hogy felcsúszott a bikinifelsőm.

5: Amikor a gyerek AKARJA a gumicukrot/nyalókát/csokit/biszbaszt, én meg nem. Beteszi a kosárba, én meg kiveszem. Ő visszateszi, én megint kiveszem, és ez így megy egy darabig. Ki bírja tovább?

6: Amikor ő nem bírja tovább, hogy én szemét módon visszateszem a vackokat, akkor levágja magát a földre és visít. Hamarosan a biztonsági őr is megjelenik, és megkérdezi: Mi a probléma? (Mit gondol, vajon mi lehet?)

7: Amikor a nagylányom a suliban megkér, hogy pár lépés távolságból kövessem.

8: Amikor rájövök, hogy a prepubertás korban lévő lányomnál nem használ se a szép szó, se a fenyítés, csak a "láthatalanná tévő csillámpor". Rászóróm a gyerekre, és nem veszek tudomást a show-ról. Omm!

9: Amikor a szobatiszta gyerekem az úszásedzés végén belesz@rik az oktatómedencébe.

10: Amikor életem leggyorsabb sprintjét nyomom a medencéből kikapott (sz@ros fürdőruhás) gyerekkel a zuhanyig.

Ahogy nőnek a gyerekek, úgy újabb és újabb helyzetekbe keveredünk, melyek lehetnek viccesek, vidámak, boldogok, és persze nagyon kínosak is. A lényeg, hogy ezeken (utólag) jókat lehet nevetni.
Sőt, kötelező! Főleg magunkon…

szerző: Fodor Réka

A ti listátokon mi szerepel?  


A cikkből idézni csak a szerző előzetes hozzájárulásával és az eredeti cikkre mutató linkkel lehet. Kapcsolat: hello@gyerekkelvagyok.net

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!